• Jezus is niet alleen Heer op zondag!

Kerk en wereld moet je niet vermengen. Akkoord, maar pas wel op! Het wordt zomaar een argument om Jezus te beperken tot de kerk en tot de zondag. Hij heeft dan niets meer te zeggen over je werk, je studie, je vrije tijd en noem maar op… Weet: Jezus is niet alleen Heer op zondag!
  • Heb je ook olie voor je lamp?

Wat heb je aan een olielamp zonder olie? Niets. Zo heb je ook niets aan een “buitenkant-volgeling” van Jezus zonder “binnenkant”. Jezus volgen zonder hartsovertuiging doet bij Hem de deur dicht. Dat je het maar weer. Maar eerlijk, waarom zou je Hem niet toelaten in je hart?
  • In de kerk van Pergamum vind je een hartelijke betrokkenheid op de Heer. Kijk je nog eens, dan zie je gelovigen die radicaal kiezen voor hun Heer, maar ook die vinden dat het allemaal zo principieel niet ligt. De brief die Jezus hun schrijft stelt scherp: geen gepolder met Hem!